Kaip sutaupyti kruizo metu?

Leidžiantis į kruizą baltutėliu laineriu, mažiausiai norisi susidurti su nemaloniais siurprizais. Kad nepatektumėte į sunkią padėtį, geriausiai iš anksto išstudijuoti visas jūrinių kelionių plonybes. Turbūt didžiausios išlaidos kruizo metu išeina maitinimuisi, todėl prisiminkite keletą gudrybių, kurios padės sutaupyti pinigų.

1. Pirmą kelionės dieną daugelis pietauja pagrindiniame valgomajame, pamiršdami alternatyvius restoranus ir barus laive. Tačiau būtent pirmąją parą šios įstaigos siūlo keleiviams dideles nuolaidas. Kaip taisyklė, šią dieną organizuojamos įvairios akcijos, pavyzdžiui, vyno butelis dovanų. Taigi pasidomėkite nuolaidomis.

2. Kaip taisyklė, prie kavos puodelio priklauso nemokamas sumuštinis, sausainiai ar kiti kepiniai. Sužinokite pas oficiantą, ar prie jūsų užsakytos kavos siūlo nemokamus desertus.

3. Mėgstate ledus? Tada jums verta žinoti, kad tarp įvairių šalto skanėsto markių, siūlomų pardavime, būtinai yra nemokamas pasiūlymas. Gauti savo ledų porciją galima ir restorane, ir denyje. Kai kuriuose laineriuose yra aparatai su nemokamais ledais.

[frame type=“lifted“ align=“none“]Kaip sutaupyti kruizo metu?

Kaip sutaupyti kruizo metu?
[/frame]

4. Kai kurios kruizinės kompanijos rengia švediškus pusryčių stalus ne tik pagrindiniame valgomajame, kur susirenka minios keleivių, bet ir kitose, mažiau apkrautose vietose – pavyzdžiui, viršutiniame denyje ar netgi soliariume. Ieškokite informacinių biuletenių su nurodytomis alternatyvių pusryčių vietomis.

5. Jums reikia užsakyti šventinę vakarienę, tačiau jūs nežinote, kokį laivo restoraną išsirinkti? Pas administratorių yra prieiga prie bet kurio restorano meniu. Paprašykite jums padėti su reikiamų patiekalų paieška. Tai leis sutaupyti laiko vaikštant po daugybę restoranų.

6. Jūs turite teisę išsinešti maistą ir gėrimus iš restorano, baro ar švediško stalo į kajutę ir kitas laivo vietas (išskyrus kazino, sporto aikšteles, teatrą). Taigi nesujaudinkite, jei kažkas iš komandos pasakys jums pastabą.
7. Žymiai pigiau nusipirkti butelį vyno, nei užsisakinėti po taurę. Bet ką daryti, jie neišgėrėte butelio per vakarą? Tokiu atveju jį gali atnešti į jūsų kajutę ar išsaugoti iki kito apsilankymo. Be to, pagal jūsų prašymą jį gali perduoti į bet kurį kitą restoraną, kur jūs vakarieniausite sekantį kartą.

8. Maitinimas pagrindiniame valgomajame neapsiriboja vienomis salotomis, pirmu patiekalu ir desertu. Jūs galite užsisakyti bet kokį patiekalų rinkinį savo nuožiūra: pavyzdžiui, užsisakyti tris desertus ar pakeisti viską dviguba salotų porcija.

9. Gėrimai plastikiniuose buteliuose žymiai pigesni, nei stikliniuose. Užsisakykite kolą ar sodos vandenį įprastoje pakuotėje ir sutaupykite. Be to, tam tikru metu restoranai sumažina gėrimų kainas. Informaciją apie nuolaidas galima sužinoti pas administratorių.

Žinant kai kurias paslaptis, galima ne tik puikiai pailsėti kruiziniame laineryje, pasimėgauti geru servisu ir nuostabiais peizažais už borto, bet ir ženkliai sutaupyti savo pinigus.




Categories: Patarimai

Leave A Reply

Your email address will not be published.